در دنیای امروز، حفاظت از دندانها و لثهها از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این زمینه، جرمگیری و بروساژ به عنوان دو روش اساسی برای ارتقاء سلامت دهان شناخته میشوند. کلینیک دندانپزشکی آسادنتال با بهرهگیری از تکنولوژیهای پیشرفته، به هر فرد گزینههای مناسبی برای حفظ سلامت دهان ارائه میدهد.
در این مقاله، به تفاوتها و اهمیت جرمگیری و بروساژ پرداخته و نکات کلیدی برای انتخاب بهینهترین روش برای حفاظت از دندانها و لثهها در کلینیک آسادنتال بررسی میشود. همچنین، با ارائه راهنمایی جامع، مخاطبان بهترین تصمیمات را برای حفظ سلامت دهان خود اتخاذ خواهند کرد.
دندانها یکی از عناصر اساسی زیبایی و سلامت دهان هستند. حفظ این سلامت و زیبایی نیازمند مراقبتهای دورهای مختلف است. دویک از این مراقبتها، جرمگیری و بروساژ، به منظور حفظ و بهبود وضعیت دندانها ارائه میشوند. این دو فرآیند از نظر هدف و روش اجرا تفاوتهای مهمی دارند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
[/vc_column_text]
بروساژ (Scalling):
بروساژ یکی از روشهای پروفیلاکسی دندانی است که به منظور حذف زمینههای رسوبدهی (پلاک)، سنگهای دندانی (تاتر) و لکههای سطحی اجرا میشود. این فرآیند توسط دندانپزشک یا بهداشت دهانی انجام میشود و از ابزارهای ویژهای مانند اسکریپرها یا الکترواولترا سونیک برای حذف ترسیبات از سطح دندان استفاده میکند. بروساژ به تازگی یا به صورت دورهای برای حفظ سلامت دهان و پیشگیری از بیماریهای لثه اجرا میشود.
جرمگیری (Flossing):
جرم گیری دندان یکی از رایجترین روشها برای تمیز کردن سطح دندان است که باید توسط پزشک و با استفاده از تجهیزاتی خاص در مطب انجام شود. این روش بهطورمعمول برای کمک به بیماران مبتلا به بیماری لثه و افرادی که دچار تجمع بیش از حد پلاک میشوند، انجام میشود.
جرمگیری دندان فرآیندی است که در آن تخصصی به نام بهداشت دهان و دندان از طریق استفاده از ابزارها و تکنیکهای مختلف، آلایندههای موجود بر روی سطح دندانها و داخل لثهها را از بین میبرد. این فرایند بهطور منظم و دورهای انجام میشود تا از تجمع و انباشت آلایندهها جلوگیری شود.
تفاوت جرم گیری یا بروساژ
جرم گیری دندان می تواند مقادیر بالایی از پلاک های میکروبی و جرم موجود در دندان ها را حذف کند. این پلاک ها به رنگ زرد و به شدت سفت و محکم بوده و اصلا با مسواک زدن رفع نمی شوند. اما بروساژ به شما کمک می کند تا لکه های موجود بر روی سطح دندان را که در اثر مصرف برخی مواد غذایی به وجود آمده، رفع و درمان کنید.
اهمیت انجام جرم گیری و بروساژ دندان
با انجام این عمل می توانید پلاک های میکروبی را به طور کامل از روی دندان برداشته و سطح آن را کاملا صیقلی و براق کنید. این کار سبب از بین رفتن میکروب های قدیمی در سطح دندان شده و از پوسیدن دندان جلوگیری می کند. زمانی که سطح دندان زبر و چسبنده باشد، میکروب ها به راحتی می توانند روی آن بچسبند و جرم های سخت دندانی را تولید کنند. همچنین لکه های تیره ای یا قهوه ای رنگ روی دندان که در اثر مصرف قهوه و شکلات و … ایجاد شده، با بروساژ برطرف نشوند، باعث پوسیدن و بد رنگ شدن دندان می شود. اگر از زمان کودکی نزد دندانپزشک متخصص بروید می توانید با چک کردن های دوره ای از پوسیدگی و سایر مشکلات دندانی جلوگیری کنید.
مزایای جرم گیری دندان
اگر جرم گیری انجام نگردد سبب انباشت باکتری ها بر روی دندان شده و همین امر نیز علاوه بر پوسیدگی، باکتری های بیشتری را جذب دندان ها می کند. اگر از پاکیزگی دندان های خود اطمینان داشته باشید، می توانید دهان و دندانی سالم داشته باشید.
جرم گیری دندان با استفاده از پولیش و سایر راه حل ها سبب شده تا دندان ها بتوانند کلسیم لازم برای تقویت خود را جذب کرده و همیشه سالم و مقاوم بمانند.
به طور قطع جرم گیری و پولیش احساس بهتری را برای شما به ارمغان می آورد. بسیاری از مردم از تمیزی و براق بودن دهان خود لذت می برند. این فرآیند ها اعتماد به نفس بیشتری را نیز به شما خواهد داد.
روش های جرم گیری دندان
دو راه برای انجام جرمگیری وجود دارد که پزشکان معمولا از همین دو راه استفاده می کنند:
- جرمگیری با استفاده از ابزار های دستی
دندانپزشک در این حالت با استفاده از یک جرمگیر، جرم ها و پلاک های موجود را از دندان ها خارج می کند. در این حالت پزشک توانایی تشخیص پلاک ها را ندارد. به همین دلیل از طریق حس لامسه اقدام به شناسایی می کند و رسوب بر روی دندان ها را حذف می کند.
- جرمگیری با استفاده از ابزار های التراسونیک
در این نوع از جرم گیری با استفاده از ابزارهای التراسونیک و لرزش، تمام جرم ها را پاک می شوند. در این روش با استفاده از فشار آب علاوه بر بردن جرم، سر فلزی الترا را نیز سرد نگه می دارند.
آیا بروساژ آسیب زا است؟
با این که این فرآیند کاملا بدون درد است. اما می تواند موجب خراش یا خراشیدگی در دندان شود. اگر لثه زخم باشد یا دندان بیش از حد پوسیده باشد یا دندانپزشک این کار را با عجله و خشونت انجام دهد، ممکن است جرم گیری با درد همراه باشد. البته بیشتر کارهای دندانپزشکی با استفاده از ژل بی حس کننده یا فریز کردن انجام می گیرد. و فرد هیچ دردی را در آن ناحیه حس نمی کند.
علت حساسیت دندان به سرما بعد از بروساژ چیست؟
دندان حس دارد و در نواحی بالاتر حساس تر نیز می شود. وجود جرم در بالای دندان به عنوان یک عایق عمل می کند. و نمی گذارد دندان هیچ حسی داشته باشد. در صورتی که برداشته شود حس دندان نسبت به تغییرات بسیار بیشتر شده، تورم لثه و خونریزی آن نیز متوقف می شود. حساس شدن به سرما را می تواند به حس انسان بعد از حمام تشبیه کرد. حساسیت به سرما موقتی است. و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
جرم گیری را هر چند وقت باید انجام داد؟
بعضی از اشخاص ممکن است بعد از جرم گیری، از دندان های خود بسیار مراقبت کرده و دیگر نیازی به آن نداشته باشند. در صورتی که بعضی از افراد با رعایت نکردن زود تر از قبل به بروساژ نیازمند می شوند. گفتنی است بعضی از بیماران با داشتن بزاقی خاص، بسیار مستعد برای تشکیل جرم بسیار مستعد هستند. و این افراد از نظر ژنتیکی به بیماری لثه نیز دچاراند. به این گروه بیماران توصیه می شود. تا در دوره های کوتاه تری اقدام به جرم گیری کنند.
نتیجهگیری:
با در نظر گرفتن تفاوتهای مهم بین بروساژ و جرمگیری، تأکید بر اهمیت هر دوی این فرآیندها برای حفظ سلامت دهان و جلوگیری از بیماریهای دهانی و لثه ضروری است. بهتر است افراد با توجه به نیازهای شخصی و وضعیت دهانی خود، روشهای مناسب را انتخاب و به مراقبتهای دورهای و روزانه بپردازند.
این مطلب که تفاوت جرمگیری و بروساژ دندان رو اورده بودید عالی بود
ممنون بابت این مطلب مفید
درود و سپاس از شما خانم پگاه
ولی بازم انگار بروساژ و جرمگیری ماهیتشون یکیه
هزینه جرم گیری رو میشه اعلام کنید
درود بر شما لطفا جهت اعلام هزینه جرم گیری دندان با شماره های 28427686 – 02188583328 تماس گرفته تا همکاران ما شما را راهنمایی نمایند.