دندانپزشکی

استفاده از موبایل و خطر ابتلا به سرطان غده بزاقی پاروتید

استفاده از موبایل و خطر ابتلا به سرطان غده بزاقی پاروتید

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که استفاده از تلفن همراه می‌تواند موجب افزایش ریسک ابتلا و گسترش تومورهای غده بزاقی پاروتید شود. براساس نتیجه یک مطالعه سیستماتیک و متاآنالیز، استفاده از تلفن همراه، با وقوع بیشتر تومور غده بزاقی پاروتید در ارتباط است. طبق نتایج این متاآنالیز که در سال 2017 در مجله معتبر Journal of Pathology & Medicine به چاپ رسیده است، احتمال ایجاد تومور غده بزاقی پاروتید در افرادی که از تلفن همراه استفاده می‌کنند 1.28 برابر بیشتر از افرادی است که از تلفن همراه استفاده نمی‌کنند.

تأثیر استفاده از موبایل بر سلامت انسان‌ها

تاکنون اطلاعات و شواهد اندکی درباره اثرات استفاده از تلفن همراه بر سلامت انسان‌ها بدست آمده است. در حین استفاده از موبایل، نواحی‌ای که بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند: گوش، غدد بزاقی و قسمت‌هایی از مغز است. بنابراین تحقیقات مختلفی پیرامون تست ارتباط اپیدمیولوژیک بین گسترش تومورهای نواحی ذکر شده و استفاده از تلفن همراه صورت گرفته و هم اکنون هم در حال پیگیری است.

استفاده از موبایل و خطر ابتلا به سرطان غده بزاقی پاروتید
تاکنون اطلاعات و شواهد اندکی درباره اثرات استفاده از تلفن همراه بر سلامت انسان‌ها بدست آمده است. در حین استفاده از موبایل، نواحی‌ای که بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند: گوش، غدد بزاقی و قسمت‌هایی از مغز است.

تومورهای غدد بزاقی و شیوع آنها

تومورهای غدد بزاقی نسبتاً نادر بوده و بین 2 تا 5 درصد بدخیمی‌های سروگردن را شامل می‌شوند. از این میان، شیوع بدخیمی در غدد بزاقی پاروتید بیشتر است. تا پیش از انجام این مطالعه سیستماتیک و متاآنالیز هم تحقیقاتی اپیدمیولوژیک مختلفی به بررسی ارتباط بین موبایل و تومور پاروتید پرداخته بود، اما نتایج ابهام‌آمیزی گزارش شده بود.

این مطالعه سیستماتیک و متاآنالیز بر روی 37 مقاله که تا سال 2015 چاپ شده بودند انجام شد و پس از بررسی‌ها که شامل 4766 بیمار با تومور خوش‌خیم و بدخیم پاروتید با بازه سنی 20 تا 69 سال بود، مشخص شد که احتمال ایجاد تومور غده بزاقی پاروتید در افرادی که از تلفن همراه استفاده می‌کنند 1.28 برابر بیشتر از افرادی است که از تلفن همراه استفاده نمی‌کنند.

مطالعات جدید و یافته‌های 2024

با این حال، برخی تحقیقات اخیر ارتباط مستقیمی بین استفاده از تلفن همراه و افزایش خطر سرطان مغز را نشان نداده‌اند. به عنوان مثال، یک مطالعه جامع که در سال 2024 به سفارش سازمان جهانی بهداشت انجام شد، نشان داد که استفاده از تلفن همراه خطر ابتلا به سرطان مغز را افزایش نمی‌دهد. این مطالعه نشان داد که با وجود نگرانی‌های عمومی، شواهد علمی برای تایید این ارتباط محدود است.

در همین حال، محققان به بررسی بیشتر روی سرطان‌های دیگر، مانند سرطان غده بزاقی پاروتید، پرداخته‌اند و نتایج جدید نشان می‌دهند که ممکن است ریسک ابتلا به این نوع سرطان در افرادی که مدت زمان زیادی را با موبایل در دست خود دارند، کمی بیشتر باشد. بنابراین، تحقیقات همچنان ادامه دارد تا ارتباط دقیق‌تری بین استفاده از تلفن همراه و انواع مختلف سرطان‌ها ایجاد شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *